Surse apropiate discutiilor anuntasera pe 3 aprilie ca grupurile care au oferit un imprumut de 7 miliarde dolari, printre care si JP Morgan Chase & Co, Citigroup Inc, Goldman Sachs Group Inc si Morgan Stanley, se afla in discutii cu oficialii guvernamentali pentru reducerea datoriilor Chrysler, schimbandu-le pe acestea in capital, datorii noi sau o suma mai mica in numerar, potrivit NewsIn.

Guvernul a sugerat o reducere cu cel mult 6 miliarde dolari a datoriilor constructorului auto, a declarat pentru Reuters la acea data o persoana apropiata discutiilor.

Duminica, creditori au primit intre 20 si 30 de pagini de date si modele financiare din partea Trezoreriei, potrivit unor rapoarte publicate luni in cotidianul financiar Wall Street Journal.

Aceste documente reprezinta presupunerile guvernului asupra structurii de cost a Chrysler, rezultatele operationale interne, informatii asupra noilor contracte cu sindicatele si detalii asupra contributiei Fiat pentru crearea unei companii cu capital mixt, conform datelor de pe pagina de internet a cotidianului.

Compania italiana Fiat si Chrysler incearca sa finalizeze un parteneriat pana la finalul lui aprilie, care i-ar permite constructorului american sa evite falimentul.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

Grupului Chrysler, detinut de compania cu capital privat Cerberus Capital Management, i-au fost acordate in martie 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat. In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american. GM are la dispozitie 60 de zile pentru a prezenta planuri viabile de restructurare.