In urma unei serii de intalniri cu dealeri importanti, inclusiv reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Dealerilor Auto, directorii GM au anuntat de asemenea ca aproximativ 200 de dealeri au fost inchisi in primul trimestru, au precizat sursele, ramase sub anonimat din cauza naturii sensibile a discutiilor, informeaza NewsIn.

Reprezentantii dealerilor s-au intrunit la Detroit cu directorul executiv al GM, Fritz Henderson, si cu seful diviziei de vanzari, Mark LaNeve. Un purtator de cuvant al companiei auto a confirmat existenta intalnirilor, dar a refuzat sa comenteze asupra celor discutate.

"Mesajul este ca zarurile au fost aruncate, dar compania inca incearca sa ajunga la un acord cu Fiat", a declarat un dealer Chrysler, care a participat la intrunire. Reprezentantii producatorului auto nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Chrysler are ca termen limita finalul lui aprilie pentru incheierea unui acord cu grupul Fiat SpA si castigarea altor concesii necesare. In acelasi timp, GM are la dispozitie pana la 1 iunie pentru castigarea restructurarii in afara justitiei.

Vrem sa mentinem cota de 9,8% -10% din piata in Romania


La sfarsitul lui 2008, GM avea peste 6.200 de dealeri in Statele Unite si a prezentat un plan grupului pentru sectorul auto, in fruntea caruia se afla fostul bancher de investitii Steve Rattner, conform caruia va reduce cu aproximativ 25%, la aproape 4.100, numarul dealerilor in urmatorii cinci ani.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.