Harley-Davidson Inc a anuntat ca nivelul castigurilor a scazut in primul trimestru cu 37%, afectat de costurile restructurarii si de modificarile taxelor in unele zone din Statele Unite.
Producatorul de motociclete si-a mentinut insa estimarile privind livrarile anuale si a anuntat ca este "usor incurajat" de faptul ca ritmul de scadere a vanzarilor din Statele Unite a incetinit in primul trimestru, informeaza NewsIn.

Harley-Davidson, ce si-a redus deja cu 20% forta de munca si a inchis unele fabrici, a anuntat ca eforturile de reducere a costurilor vor continua si ca vor fi disponibilizati alti 300-400 angajati in urmatorii doi ani. De asemenea, grupul a mai precizat ca nivelul costurilor de restructurare ar putea ajunge la 150 milioane dolari in urmatorii doi ani.

Compania a afisat in primul trimestru un profit net de 117,3 milioane dolari, echivalent cu 50 centi/actiune, in scadere fata de cifra de 187,6 milioane dolari, sau 79 centi/actiune in aceeasi perioada a anului precedent.

Cele mai recente rezultate includ costuri de restructurare de 34,9 milioane dolari si costuri de 22,5 milioane dolari din modificarea legilor fiscale din Wisconsin.

Vanzarile, ce includ piesele si accesoriile, au scazut cu 1%, la 1,29 miliarde dolari. Insa vanzarile de motociclete, ce reprezinta principala sursa de venit, au scazut cu 12%, afectate de o scadere cu 17,2% a vanzarilor in Canada.

Analistii estimau, in medie, un profit de 52 centi/actiune si vanzari de 1,30 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters. Compania si-a confirmat obiectivul de a livra intre 264.000 si 273.000 motociclete in acest an, la nivel mondial.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri