Operatiunile din Canada ale grupului auto Chrylser nu vor supravietui pe termen lung fara concesii semnificative din partea sindicatului canadian al muncitorilor din industria auto, a anuntat compania printr-o scrisoare adresata angajatilor, relateaza Reuters.
Scrisoarea, din partea directorului executiv al companiei, Bob Nardelli, si presedintelui Tom LaSorda, anunta ca grupul trebuie sa reduca costurile totale de lucru din Canada de la 76 dolari canadieni/ora (62,80 dolari SUA/ora), la rata cu care sunt platiti angajatii companiei Toyota din Canada, de 57 dolari canadieni/ora.

"Timpul este foarte scurt. Avem la dispozitie numai doua saptamani inainte ca decizia finala sa fiu luata. Vreau sa fiu clar, negocierile noastre trebuie sa duca la salvarea companiei. Va trebui sa luptam pentru viitorul Chrysler si avem nevoie de ajutorul vostru", arata scrisoarea adresata angajatilor, potrivit NewsIn.

Anterior, directorul executiv al producatorului auto italian Fiat a declarat ca este pregatit sa renunte la parteneriatul cu Chrysler LLC, daca sindicatele companiei americane refuza sa accepte reduceri substantiale ale cheltuielilor.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

Grupului Chrysler, detinut de compania cu capital privat Cerberus Capital Management, i-au fost acordate in martie 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat. In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american. GM are la dispozitie 60 de zile pentru a prezenta planuri viabile de restructurare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri