Volvo, cel de-al doilea producator mondial de camioane, a anuntat ca va concedia inca 1.543 de persoane, ca urmare a scaderii cererii pe toate pietele sale principale de desfacere, relateaza Reuters.
Volvo a anuntat printr-un comunicat ca angajatii diviziilor Volvo Trucks,Construction Equipment, Penta si Powertrain vor fi afectate de noile masuri, potrivit NewsIn.

"Ca urmare a scaderii puternice a cererii pe piata mondiala a vehiculelor grele, grupul Volvo va trebui sa reduca din nou personalul operatiunilor din Suedia", a anuntat compania.

Anterior, compania anuntase ca va disponibiliza mii de angajati pentru a face fata celei mai severe scaderi a cererii de pe piata camioanelor. Un purtator de cuvant al companiei a anuntat ca in urma concedierilor, grupul va reduce costurile, dar nu a specificat suma exacta care ar fi economisita.

Scaderea cererii si capacitatea de productie prea mare au dus la pierderi inainte de taxe in ultimul trimestru din 2008, iar multi analisti sunt de parere ca grupul va avea rezultate asemanatoare si anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri