Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, va lansa in luna mai doua modele noi, Toyota Urban Cruiser si Toyota IQ, tot in mai fiind prezentat si Lexus RX 450h.
SUV-ul Toyota Urban Cruiser are un pret de 16.950 euro pentru piata germana. Noul model Toyota dispune de sistemul start-stop si vine cu doua motorizari, 1,3 litri benzina 100 CP si 1,4 litri diesel 90 CP cu transmisie manuala cu 6 trepte. Urban Cruiser are tractiune fata sau integrala. Modelul are 3,93 metri lungime, 1,72 metri latime si 1,52 metri inaltime.

Toyota IQ se va situa sub Aygo, cel mai mic model din gama japonezilor in Europa. Lungimea modelului este de 2.985 mm, 1.500 mm inaltime, putand transporta trei persoane adulte si un copil. Puterea va fi asigurata de doua motoare pe benzina, 1.0 litri 3 cilindri si 1,3 litri 4 cilindri, precum si unul diesel de 1,4 litri. iQ are 9 airbaguri standard, doua in spatele banchetei, unul pentru genunchii soferului, doua frontale, doua laterale, precum si inca doua laterale tip cortina.

Hibridul Lexus RX 450h este dotat cu un motor V6 pe benzina de 3,5 litri si doua motoare electrice care functioneaza in tandem, obtinandu-se astfel un mod inteligent de transmisie integrala electrica. Noul SUV incorporeaza in standard sistemul unic de management integrat al dinamicii vehiculului - Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), tetiere active si zece airbag-uri.

In prezent, gama Toyota are un autovehicul hibrid, Toyota Prius, iar gama Lexus numara trei modele cu tehnologie hibrida, Lexus GS 450h, Lexus LS 600h si Lexus RX 400h.

Toyota Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 500 milioane euro, in crestere cu 43% fata de 2007. Compania a comercializat anul trecut 10.294 de vehicule in scadere cu 1,6% fata de 2007, din care 10.095 Toyota (-2%) si 199 Lexus (+27%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri