Constructorul auto italian Fiat a trecut pe rosu in primul trimestru, cu o pierdere neta de 411 milioane euro, pentru prima oara in ultimii patru ani, din cauza impactului crizei mondiale asupra sectorului auto, potrivit AFP.

In primele trei luni din 2008, compania a inregistrat un profit net de 427 milioane euro. Pierderea, cauzata de performantele slabe ale diviziei auto, este prima inregistrata de grup de la revenirea pe profit, la inceputul anului 2005, dupa patru ani de pierderi. In primul trimestru, grupul a inregistrat si o scadere cu 25,3% a cifrei de afaceri, la 11,268 miliarde euro.

Livrarile de autoturisme au scazut cu 17,6%, la 464.600 unitati, insa grupul a anuntat ca a inregistrat o ameliorare a cererii, spre sfarsitul trimestrului, datorita primelor de casare acordate in mai multe tari europene, informeaza NewsIn.

Grupul a coborat previziunile de profit net pentru acest an, mizand pe o o cifra de "peste 100 milioane dolari", fata de estimarile anterioare, in care prevedea un profit de peste 300 milioane euro.

Fiat a anuntat, de asemenea, ca poarta inca discutii in vederea incheierii unui parteneriat cu grupul american Chrysler, adaugand ca spera sa ajunga la un acord pana la termenul din 30 aprilie.

"Punctele finale ale tranzactiei sunt negociate in continuare cu Trezoreria americana si cu alti actionari importanti", a precizat compania. In cazul in care negocierile sunt incheiate cu succes, termenii finali vor fi stabiliti pe sau inainte de 30 aprilie 2009.

Totusi, Fiat a negat orice plan privind efectuarea de investitii directe in Chrysler, in contextul pierderilor anuntate, scrie Financial Times.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri