Profitul brut al Scania din primul trimestru a scazut cu 95%

Constructorul de camioane Scania a fisat o scadere peste asteptari a castigurilor inainte de taxe din primul trimestru, de 95%, si a estimat ca cererea va ramane scazuta in urmatoarele trimestre, relateaza Reuters.
Compania suedeza a afisat un profit inainte de taxe de 164 milioane coroane suedeze (19,96 milioane dolari), comparativ cu castigurile de 3,52 miliarde coroane in aceeasi perioada a anului trecut si cu estimarile analistilor, ce mizau pe un profit de 437 milioane coroane, in cadrul unui sondaj Reuters, potrivit NewsIn.

"Rezultatele au fost ceva mai rele decat estimarile, insa numarul de comenzi a fost in schimb ceva mai mare decat ma asteptam", a declarat un analist ce a cerut sa nu fie identificat. Cererea de camioane a scazut in contextul crizei economice mondiale si al comprimarii economice, ceea ce a facut ca fabricantii europeni de vehicule comerciale sa se straduiasca sa reduca nivelul costurilor si productiei, dupa ani de vanzari puternice.

Volvo, principalul concurent al Scania, a afisat saptamana trecuta o pierdere operationala de 4,5 miliarde coroane si a redus previziunile.

Volvo a mai afisat un aflux negativ de capital de peste 15 miliarde coroane, in timp ce Scania s-a mentinut pe verde, la 874 milioane coroane, comparativ cu 1,69 miliarde coroane in aceeasi perioada a anului trecut.

"Scaderea livrarilor si utilizarea unei capacitati de productie reduse au dus la scaderea castigurilor", a anuntat Scania.

"Practically all markets where Scania has operations arecharacterised by low economic activity due to the turbulence inthe financial markets and its impact on the real economy."

Scania, controlata de grupul german Volkswagen, dupa o afacere de 4 miliarde dolari incheiata anul trecut, a anuntat ca vanzarile au scazut la 15,9 miliarde coroane, de la nivelul din anul anterior, de 22,0 miliarde, depasind usor estimarile analistilor, ce mizau pe vanzari de 15,5 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri