Compania ExxonMobil vrea sa isi mentina cota de piata in Romania, si sa creasca odata cu segmentul de lubrifianti auto estimat la un volum de 70.000-80.000 tone anual, potrivit lui Ahmet T. Aras, automotive cluster manager ExxonMobil Lubricants & Petroleum Specialties, East Mediterranean, Central Asia and Balkans.
"Daca vom calcula raportat la numarul de masini, in Romania se vand anual circa 70.000-80.000 tone lubrifianti auto. Vrem sa mentinem cota de piata si sa crestem odata cu piata", a precizat, pentru Wall-Street, Ahmet T. Aras.

Oficialul ExxonMobil considera ca anul acesta vanzarile de lubrifianti auto vor scadea cu pana la 30%, o revenire fiind asteptata incepand din anul 2010.

“In 2009 va fi o descrestere de la o tara la alta, in Romania va fi o scadere de 20-30% comparativ cu 2008. Piata va creste dupa 2010, anul acesta va fi un an mai dificil. Mizam pe faptul ca segmentul de lubrifianti isi va reveni si asteptam mai mult de la piata locala. In urmatorii ani suntem siguri ca vom dubla vanzarile in Romania, unde dorim sa crestem cu 20-30% in fiecare an. Anul trecut am avansat cu 20%”, a spus Aras.

In Romania compania ExxonMobil lucreaza cu 4 distribuitori, nedorind in prezent sa mareasca numarul de parteneri.

“In conditiile actuale nu vom creste numarul de distribuitori, ramanem la cei 4 parteneri. Acestia vand in Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Satu Mare si de aici in toata tara”, a adaugat Aras.

ExxonMobil a lansat in Romania o noua gama de uleiuri sintetice Mobil 1, concepute in functie de kilometrajul masinii.

Sunt disponibile 3 produse din noua gama Mobil 1: Mobil 1 New Life 0W-40 este recomandat pentru masinile noi si poate fi folosit pe intreaga durata de functionare a acestora, Mobil 1 Peak Life 5W-50 este potrivit pentru masinile care au la bord peste 100.000 km si Mobil 1 Extended 10W-60 pentru masinile cu un kilometraj ce depaseste 150.000 km.

Noua gama Mobil 1 poate fi gasita la toti distribuitorii oficiali ai ExxonMobil, Gruppo Damidio, Lubexpert Romania, Novachrom Trading si Star Lubricants, precum si la cei mai mari dealeri de autoturisme.

ExxonMobil este unul dintre cei mai importanti furnizori de materie prima pentru lubrifianti din intreaga lume si producator al lubrifiantilor finiti sub brand-urile Esso si Mobil.

Produsele Mobil 1 sunt lideri pe piata internationala a uleiurilor de motor sintetice. Compania furnizeaza lubrifianti si produse petroliere speciale si ofera servicii in aproape 200 de tari.

ExxonMobil, Exxon, Esso, Mobil, Mobil 1 si Mobil 1 Arctic sunt marci inregistrate ale corporatiei ExxonMobil si filialelor acesteia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri