Citroen Romania, importatorul general al marcii franceze, va intra in comertul cu masini second-hand anul urmator, intrucat in prezent piata de autoturisme rulate este blocata, a declarat, pentru Wall-Street, directorul general al companiei, Didier Gerard, la evenimentul de lansare al modelului Citroen C3 Picasso.
"In prezent nu este momentul sa intram pe piata de masini rulate, intrucat aceasta este putin blocata, insa planul nostru este sa incepem anul viitor", a precizat Gerard.

Compania vrea anul acesta doua procente din totalul pietei. “In primul trimestru am obtinut doua procente din piata la fel ca si anul trecut, iar tinta noastra este sa avem 2% din totalul pietei auto estimata la 170.000 unitati anul acesta”, a adaugat Gerard.

Vanzarile Citroen in Romania s-au situat in 2008 in jurul a 4.000 de unitati, cumulat autoturisme si vehicule utilitare, reprezintand o cota de piata de 1,21%.

Referitor la programul de innoire a parcului auto, oficialul Citroen a spus ca nu merge prea bine in cazul marcii. "Nu lucram prea bine cu programul Rabla, cred ca acesta merge cu masini la 6.000 de euro. Noi nu ne propunem sa vindem astfel de masini”, a spus Gerard.

Citroen Romania va deschide noi showroom-uri anul acesta, in Cluj Napoca si in alte orase.

Compania va lansa noi modele spre finalul anului, intentia fiind de a aduce in anii urmatori in Romania si linia de modele DS 3, DS 4, DS 5. Linia DS va fi comercializata la un pret mai mare, comparativ cu gamele existente.

DS3, modelul cel mai mic, va rivaliza cu Mini. Cel de-al doilea model in gama, DS4 – clasa medie, va fi prezentat in primul semestru din 2011 in Europa. Un al treilea model va fi DS5, berlina de clasa medie superioara, care va ajunge in showroom-uri la sfarsitul anului 2011.

Citroen a adus in Romania modelul C3 Picasso la un pret de pornire de 11.990 euro cu TVA.

Tinta de vanzari pentru Citroen C3 Picasso este de 150 de unitati anul acesta. „Avantajul acestui model este ca se afla pe un segment in care nu are concurenti, este foarte diferita de alte masini”, a spus reprezentantul companiei.

Galerie foto (37): Citroen C3 Picasso


Monovolumul C3 Picasso este produs la uzina de la Trnava, Slovacia, in 110.000 unitati pe an. Modelul are o lungime de 4,08 metri, 1,73 m latime si 1,62 m inaltime.

C3 Picasso va fi disponibil cu doua motoare pe benzina 1,4 VTi 95 si 1,6 VTi 120, precum si doua motoare diesel 1,6 HDi 90 si 1,6 HDi 110 DPFS. Emisiile de CO2 sunt mici, de 125 g/km pentru motorizarea HDi 90.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri