Peugeot a retras din Romania un stoc de 700 de masini pentru a le vinde pe alte piete europene

Constructorul francez de automobile Peugeot a decis sa mute stocul de masini pe care il avea in Romania catre alte piete europene unde exista cerere, ajutand astfel importatorul Trust Motors sa scape de parcul de masini.
“Cand criza a aparut in Romania am vorbit cu Trust Motors sa organizam o redistribuire a masinilor, sa le mutam inapoi la Peugeot si sa le livram pe alte piete europene unde cererea era mare. Am luat din Romania circa 700 de unitati. Noi le-am mutat intr-un mod curat, adica Peugeot le-a luat inapoi, le-a reinregistrat”, a declarat directorul general al Peugeot, Jean Philippe Collin.

Gheorghe Utii, directorul executiv al Trust Motors, a precizat ca au fost livrari de masini din Romania catre alte filiale Peugeot din Europa.

“Am livrat circa 700 de unitati in tarile in care urmau sa fie comercializate la filialele Peugeot din Cehia, Franta, Belgia”, a spus Utii.

Vanzarile Peugeot in Romania ar putea ajunge anul acesta la 7.000 - 7.500 de unitati, fata de aproape 13.000 anul trecut. Piata auto locala este estimata de importatorul Peugeot la circa 150.000 de unitati in 2009.

Trust Motors estimeaza o cota de piata de 4,5%-4,7%, comparativ cu 2008 cand a avut 4,2 procente din piata auto.

In Romania, vanzarile de automobile noi au avut un declin de 59% in primul trimestru al anului, inregistrandu-se 33.513 unitati livrate. Autoturismele au inregistrat pe plan local vanzari in scadere cu 56% in primele trei luni, la 29.674 unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri