Oficialii americani au oferit companiei Chrysler imprumuturi de 2,25 miliarde dolari in numerar, daca creditorii vor fi de acord sa stearga datoriile de 6,9 miliarde dolari ale constructorului de masini.

Discutiile cu creditorii Chrysler au esuat, dupa ce echipa administratiei Obama, creata pentru salvarea sectorului auto, a incercat sa determine mai multe fonduri inchise de investitii si alti creditori sa accepte un acord pentru reducerea datoriilor.

J.P. Morgan Chase&Co., liderul grupului de creditori, care a acordat companiei cel mai mare imprumut, le-a acordat celorlalte 45 de banci si fonduri inchise de investitii 90 de minute pentru a vota. Un numar mare al fondurilor au votat impotriva planului, falimentul fiind unica solutie a companiei.

In ciuda micsorarii puternice a companiei in ultimii ani, Chrysler inca are aproximativ 54.000 de angajati in Statele Unite si fabrici de asamblare in statele Michigan, Ohio si Indiana.

Chrysler a primit un imprumut de 4 miliarde dolari din partea guvernului la inceputul lui ianuarie si i-au fost promisi alti 500 milioane dolari. Ar putea primi 6 miliarde dolari drept imprumuturi suplimentare prin incheierea unei aliante cu producatorul italian Fiat, inainte de 30 aprilie.

Criza financiara globala a decimat marii constructori americani, iar presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.