Cei mai importanti 5 reprezentanti ai celor doua familii - care controleaza toate voturile Porsche Automobil Holding, s-au intalnit miercuri sa discute despre aceasta vanzare, dar nu au ajuns la o decizie finala, scrie revista intr-un articol ce va fi publicat luni, fara a cita sursele, informeaza NewsIn.

Miercuri, familiile vor decide daca Porsche va vinde constructorul auto Porsche si reteaua de dealerii din Europa de Est catre Volkswagen, cel mai mare producator auto european.

Vicepresedintele Consiliului de Supraveghere al Porsche si reprezentant al angajatilor, Uwe Hueck, se opune vehement unei vanzari a operatiunilor de constructie, mai scrie Porsche.

In aprilie, au aparut zvonuri ca Volkswagen ar putea cumpara partea de productie a Porsche. Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Porsche a descris o astfel de operatiune drept "nerealista".

Porsche Automobil, care a cheltuit deja aproximativ 23 miliarde euro (30,55 miliarde dolari) pentru a obtine controlul a aproape 51% din compania Volkswagen, a spus ca planuieste sa majoreze drepturile de control pana la 75%, inca din acest an, daca permite contextul economic. La sfarsitul lunii ianuarie, Porsche avea datorii de 16,2 miliarde euro, in special din preluarea participatiei la VW.

La intalnirea de miercuri, seful Consiliului de Supraveghere de la VW Ferdinand Piech a promovat un plan elaborat de directorul executiv VW Martin Winterkorn, care propune vanzarea Porsche catre VW pentru aproximativ 11 miliarde euro, care ar sterge datoriile ambelor familii.

In plus, Piech a sugerat Porsche sa il inlocuiasca pe directorul executiv Wendelin Wiedeking si pe cel financiar Holger Haerter cu Winterkorn si Hans Dieter Poetsch, director financiar al VW.

Focus mai relateaza ca Wiedeling a oferit totusi un plan alternativ, prin care datoria Porsche sa fie platita printr-o majorare de capital. Potrivit acestui plan, familiile actionare ar avea la dispozitie finantarea necesara pentru a pastra independenta Porsche.

Planul lui Wiedeling ar presupune si ca Porsche sa renunte la ambitiile de a-si majora participatia la W pana la 75%, pentru a asigura transferul de profit si intelegerile privind controlul asupra companiei.