Achizitionarea de catre Fiat a producatorului auto german Opel ar fi "o extraordinara oportunitate" pentru constructorul italian de masini, a declarat presedintele Fiat, Luca Cordero de Montezemolo, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Cumpararea subsidiarei germane a General Motors, ce se confrunta cu dificultati, ar reprezenta "inchiderea cercului", dupa incheierea parteneriatului cu Chrysler, a declarat Luca Cordero de Montezemolo.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, se va intalni luni la Berlin cu oficiali guvernamentali germani, ca sa discute despre posibilitatea de a cumpara Opel.

Fiat este hotarat sa cumpere Opel, dupa ce a incheiat joi o tranzactie prin care preia o participatie initiala de 20% la Chrysler, cu putin timp inainte de expirarea termenului fixat de administratia Obama pentru incheierea unui parteneriat.

"Ar fi o oportunitate extraordinara pentru noi. Ar fi partenerii nostri ideali, s-ar crea un grup foarte solid", a spus presedintele Fiat.

Intrebat daca Fiat va lua in considerare posibilitatea unei tranzactii cu PSA Peugeot Citroen pentru a cumpara operatiunile din America Latina ale General Motors, in cazul in care discutiile cu Opel esueaza sau daca apar obiectii ale Germaniei fata de intentiile Fiat, presedintele grupului italian a spus: "Usor, il lasam pe Sergio sa lucreze. Ceea ce pot spune este ca urmam o strategie in mod coerent. Vom vedea atunci. Stim care sunt cartile noastre si le vom juca".

Marchionne a mai spus ca Fiat are nevoie de un partener pentru a ajunge la o productie anuala de 5,5-6 milioane de automobile, nivel considerat necesar pentru a supravietui crizei din sectorul auto.

Tranzactia cu Chrysler face din entitatea rezultata al cincilea producator auto din lume, cu o productie anuala de 4,2 milioane autovehicule.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri