Saab Automobile, divizia suedeza a grupului General Motors, a precizat ca nu poarta discutii cu grupul italian Fiat SpA pentru o posibila preluare.
Un purtator de cuvant a confirmat declaratiile facute de directorul executiv, Jan-Ake Jonsson, pentru un cotidian local, in cadrul carora a precizat ca Saab nu se afla in discutii cu Fiat si ca exista alti cumparatori pentru constructorul suedez, ce a fost pus in vanzare la inceputul acestui an.

Eric Geers, purtatorul de cuvant al Saab, a spus ca Fiat nu se afla printre cei zece posibili cumparatori ramasi in cursa, ce au vizitat uzinele Saab in ultimele saptamani, scrie NewsIn.

"Avem acum zece posibili cumparatori foarte interesati, ce ne-au vizitat in Trollhattan. De acum inainte, vor restrange cercul acestora si mizam pe incheierea unui acord in iunie sau la inceputul verii", a declarat Geers.

Fiat, care tocmai a incheiat un parteneriat cu Chrysler, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca va evalua, de asemenea, o fuziune cu divizia europeana a grupului General Motors. Financial Times a anuntat marti ca Fiat vrea sa includa in noul grup si Saab, companie aflata in proces de reorganizare.

Guvernul suedez a precizat luni ca a contactat Fiat in urma cu cateva satpamani, in legatura cu Saab, insa nu s-a hotarat nimic concret.

Seful Fiat, Sergio Marchionne, vrea ca cel mai mare grup industrial din Italia sa separe operatiunile Fiat Auto de celelalte divizii si sa le fuzioneze cu Opel / Vauxhall, Saab si alte operatiuni europene ale General Motors, precum si cu pachetul detinut in cadrul Chrysler.

Scopul este formarea unei companii cu venituri de circa 80 miliarde euro si cu vanzari de 6-7 milioane vehicule pe an, pe locul doi dupa Toyota, depasind Renault / Nissan, Ford Motor, sau chiar General Motors, si situandu-se aproape de Volkswagen.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri