Constructorul auto suedez Saab, parte a grupului General Motors, a anuntat miercuri ca ar saluta inceperea unor negocieri cu Fiat, cu privire la o posibila preluare.
Saab Automobile precizase marti ca nu poarta discutii cu grupul italian Fiat si ca exista alti cumparatori pentru constructorul suedez, ce a fost pus in vanzare la inceputul acestui an, conform NewsIn.

Fiat, care nu se afla printre cei zece posibili cumparatori ramasi in cursa pentru preluarea Saab, nu a luat totusi legatura cu managementul companiei suedeze, a declarat pentru Reuters purtatorul de cuvant al Saab, Eric Geers.

"Insa suntem deschisi pentru discutii. In cazul in care Fiat va vrea sa se implice, am saluta un dialog", a mai spus Geers.
Constructorul suedez, aflat in proces de reorganizare, vrea sa obtina in 20 mai aprobarea curtii pentru extinderea perioadei de protectie fata de creditori.

Geers nu a precizat daca Saab trebuie sa prezinte pana la acea data o scrisoare de intentie cu un nou proprietar, pentru a putea continua restructurarea, insa a spus ca este important sa dovedeasca progresele facute.

"Pentru a prelungi perioada de reorganizare, este important sa prezentam in detaliu evolutia de pana acum. Si, cu siguranta, problema proprietarului este foarte importanta", a declarat Geers.

La inceputul acestui an, General Motors a scos Saab la vanzare si va desprinde divizia pana la sfarsitul acestui an. Saab, aflat in pierdere, are nevoie de un nou proprietar pentru a beneficia de garantii guvernamentale pentru finantare de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Seful Fiat, Sergio Marchionne, vrea ca cel mai mare grup industrial din Italia sa separe operatiunile Fiat Auto de celelalte divizii si sa le fuzioneze cu Opel / Vauxhall, Saab si alte operatiuni europene ale General Motors, precum si cu pachetul detinut in cadrul Chrysler.

Scopul este formarea unei companii cu venituri de circa 80 miliarde euro si cu vanzari de 6-7 milioane vehicule pe an, pe locul doi dupa Toyota, depasind Renault / Nissan, Ford Motor, sau chiar General Motors, si situandu-se aproape de Volkswagen.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri