Presedintele Fiat, Sergio Marchionne, va prelua conducerea constructorului auto american Chrysler dupa ce acesta va iesi din faliment, a anuntat un purtator de cuvant al grupului italian, citat de AFP.
"Marchionne va fi noul director general Chrysler dupa incheierea procedurii de faliment", a precizat purtatorul de cuvant.

Presedintele grupului american, Robert Nardelli, a anuntat saptamana trecuta ca va ramane in functie numai pe timpul procedurii de faliment si ca urmeaza sa fie inlocuit de un director ales de Fiat. La mijlocul lunii aprilie, Marchionne spusese ca este posibil sa conduca simultan Fiat si Chrysler, transmite NewsIn.

"In definitiv, este posibil, insa functia nu este importanta. Ceea ce este important este sa ma asculte, in cadrul Chrysler. Este posibil sa imi impart timpul intre conducerea Fiat si conducerea Chrysler", declarase Marchionne pentru cotidianul canadian Globe and Mail.

Consiliul de adminstratie al "noului" Chrysler, ce va fi compus din sase membri alesi de guvern si trei alesi de Fiat va trebui sa numeasca un presedinte, care, potrivit presei, urmeaza sa fie american.

Prin aceasta masura, Marchionne va urma exemplul lui Carlos Ghosn, care este simultan liderul companiilor Renault si Nissan.

Chrysler, care a intrat in faliment saptamana trecuta, a incheiat un acord cu Fiat, ce preluarea unei participatii de catre grupul italian, in schimbul accesului la tehnologie, ce va permite constructorului american sa produca autoturisme mai mici si mai economice, pentru a relansa vanzarile.

Marchionne vrea ca cel mai mare grup industrial din Italia sa separe operatiunile Fiat Auto de celelalte divizii si sa le fuzioneze cu Opel / Vauxhall, Saab si alte operatiuni europene ale General Motors, precum si cu pachetul detinut in cadrul Chrysler.

Scopul este formarea unei companii cu venituri de circa 80 miliarde euro si cu vanzari de 6-7 milioane vehicule pe an, pe locul doi dupa Toyota, depasind Renault / Nissan, Ford Motor, sau chiar General Motors, si situandu-se aproape de Volkswagen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri