Importatorul marcii Ferrari in Romania, compania Forza Rossa detinuta in proportie de peste 50% de sotii Bazac, se asteapta anul acesta la un profit de 300.000 euro si o cifra de afaceri de 8 milioane euro.
“Anul acesta estimam afaceri de 8 milioane euro din vanzarea a 25 de masini, precum si din activitatea de service care va creste. Profitul va fi anul acesta undeva la 300.000 de euro. Cele 15 unitati vandute anul trecut valoreaza 4 milioane de euro. Profitul companiei in 2008 a fost de 57.000 de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul general al Forza Rossa, Camelia Bazac, la evenimentul de lansare pe piata romaneasca a modelului Ferrari California.

Forza Rossa investeste aproximativ 3 milioane euro anul acesta intr-un Ferrari Store in Bucuresti.

“Anul acesta deschidem un Ferrari Store cu accesorii pe Calea Victoriei, care va avea 500 de metri patrati si va fi deschis la inceputul toamnei in Bucuresti. Investitia in magazin se ridica la circa 3 milioane euro, spatiul ne apartine”, a precizat Bazac.

Vanzarile cash si cele in leasing sunt in prezent in aceeasi proportie de 50%. Anul trecut au fost 75% cash si 25% leasing.

“Le recomandam clientilor sa cumpere in leasing si nu cash, pentru ca avem un control asupra masinii, unde se afla ea in orice moment, in felul acesta nu riscam sa facem concurenta neloiala partenerilor Ferrari din alte tari, pentru ca se mai incearca achizitionarea dintr-o parte si revanzarea in altele. In al doilea rand, cei care achizitioneaza in leasing ne pot da masina in sistem buy-back pierzand numai devalorizarea normala a unui Ferrari, iar ceea ce a platit pentru vechiul model se considera avans pentru o masina noua”, a spus Bazac.

Importatorul marcii Ferrari in Romania nu simte criza. “Criza nu se simte la Forza Rossa. Anul trecut am livrat 15 masini, iar anul acesta vom livra 25 de unitati. Raman comenzi si pentru 2010”, a adugat oficialul companiei.

In perioada de asteptare Forza Rossa ofera clientilor modele second-hand cu kilometri putini, sau luate inapoi prin buy-back, pe care le pot tine 1 an pana le vine masina comandata.

Cel mai cautat model a fost Scaglieti One-to-One, datorita faptului ca este exclusivist, urmeaza California pentru care compania are 28 de comenzi din care 9 le va livra anul acesta.

In 2008, listele de asteptare erau la 18-20 luni, anul acesta se apropie de 12 luni. Media unei revizii este de 1.000 de euro. Compania recomanda o data pe an o vizita la service. Forza Rossa inchiriaza Ferrari pentru 900 de euro pe zi.

Anul trecut compania a vandut 3 unitati second-hand, anul acesta are doi clienti care vor preda modelul rulat pentru un model nou.

Forza Rossa ofera parcare in subsolul showroom-ului pe durata iernii pentru 340 de euro pe luna, pentru o perioada de 3 luni, 6 luni sau nelimitat. “Am avut in aceasta iarna 14 masini, disponibile sunt 24 de locuri de parcare”, a spus Bazac.

Un client Ferrari este un om de afaceri de succes, avocat, implicat in media, medici, o persoana care reprezinta un exemplu pentru categoria din care face parte.

In prezent cu numere romanesti sunt in Bucuresti 80 de Ferrari, insa pana la sfarsitul anului vor fi in circulatie 100 de Ferrari in Romania.

Forza Rossa a fost infiintata, in data de 17 aprilie 2007, si este detinuta de Ion Bazac, cu 47,5% din actiuni, Camelia Bazac - 5% si Central European Finance din Luxemburg - 47,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri