Mini Cooper Convertible dispune de un motor pe benzina, cu patru cilindri, cu management complet variabil al supapelor bazat pe tehnologia Valvetronic a BMW Group. Motorul de 1,6 litri 120 CP accelereaza de la 0-100 km/h in 9,8 secunde. Viteza maxima este de 198 km/h. Consumul mediu de combustibil este 5,7 litri/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 137 g/km.

Mini Cooper S Cabriolet are un motor pe benzina, cu patru cilindri, cu turboalimentare Twin-Scroll si injectie directa pe benzina. Motorul de 1,6 litri 175 CP accelereaza de la 0-100 km/h in 7,4 secunde. Viteza maxima este 222 km/h. Consum mediu de combustibil conform standardelor EU este 6,4 litri/100 km, iar emisiile CO2 sunt de 153 g/km.

Galerie foto noul Mini Cooper decapotabil

Modelele beneficiaza de technologia start & stop si indicator pentru treapta de viteza.

Culoarea acoperisului textil poate fi Hot Chocolate, Denim Blue sau negru. Soft topul se poate strange automat si in timpul mersului la viteze de pana la 30 km/h. Procesul complet dureaza maximum 15 secunde.

Greutatea modelului Cabrio a fost redusa cu 10 kg, iar dupa scaunele spate a fost montata o bara de protectie in caz de rasturnare. Mini Cabrio vor putea devenii decapotabile in 15 secunde, la o viteza mai mica de 30 km/h.

Modelul cu tractiune fata dispune de servodirectie electromecanica (Electromechanical Power Steering/EPS), sistem de frane cu antiblocare (ABS), distributie electronica a fortei de franare (EBD), control al franelor la viraje (CBC) si asistenta a franelor, precum si Control Dinamic al Stabilitatii (DSC), inclusiv asistenta la demaraj - toate disponibile standard. Control Dinamic al Tractiunii (DTC), disponibil optional.

BMW Group Romania si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2007. Compania a livrat anul trecut 267 unitati Mini si 2.446 de unitati BMW. In 2008 s-au livrat 22 de modele Mini Cabriolet din generatia anterioara, cel mai popular dovedindu-se a fi Mini Cabriolet Cooper S.