General Motors Corp. este tot mai aproape de intrarea in faliment, iar conducerea companiei analizeaza o astfel de posibilitate pentru fiecare din tarile unde are afaceri, a spus seful grupului auto, Fritz Henderson.
De asemenea, Henderson a spus ca GM ar vrea sa detina o participatie minoritara in divizia Opel din Germania. Declaratiile oficialului vin in contextul in care Germania ar putea oferi garantii ale imprumuturilor pentru sprijinirea GM sa vanda Opel, in cazul in care va intra in faliment, potrivit NewsIn.

Propunerea ministrului economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, ar putea intra in vigoare daca vanzarea Opel este iminenta, a declarat Felix Probst, un purtator de cuvant al ministerului. Un trust ar urma sa preia temporar grupul Opel, iar guvernul ar urma sa garanteze imprumuturile necesare pentru mentinerea solventei companiei.

GM are nevoie de un partener pentru administrarea Opel pana la finalul lunii in curs, riscand ca divizia din Germania sa intre in faliment, a declarat saptamana trecuta liderul sindicatului angajatilor Opel. GM incearca sa reduca cu 1,2 miliarde dolari costurile si sa castige ajutor european pentru mentinerea independentei fata de afacerile americane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri