Producatorul rus de automobile GAZ a confirmat marti ca este interesat de crearea unei companii cu capital mixt impreuna cu firma canadiana Magna si cu Opel, in cazul in care Opel va fi preluat de un grup de investitori, relateaza Reuters.
Producatorul canadian de piese auto Magna concureaza cu Fiat pentru preluarea Opel, subsidiara europeana a producatorului american General Motors (GM).

Desi o serie de declaratii au indicat ca firma ruseasca GAZ, care are datorii foarte mari, ar putea fi interesata de preluarea Opel, reprezentanti ai companiei au negat ca ar avea vreo legatura cu oferta de preluare. GAZ este detinuta de miliardarul rus Oleg Deripaska, anunta NewsIn.

"Rolul grupului GAZ in cadrul proiectului ar putea sa se concretizeze in organizarea productiei de automobile pentru pasageri la fabrica sa de la Nijni Novgorod, construita in 2008", informeaza un comunicat al companiei.

"Grupul GAZ a avut o buna colaborare cu Magna International si General Motors Europa in proiecte de dezvoltare pentru productia de "masini populare" pentru pietele din Rusia si din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Reprezentantii GAZ au negat indelung orice implicare in proces si au declarat ca nu au nevoie de Opel intr-un moment in care se afla intr-un proces de restructurare a operatiunilor sale din Rusia.

Premierul rus Vladimir Putin a declarat la sfarsitul saptamanii, insa, ca Magna a cerut companiei GAZ si unor institutii financiare rusesti al caror nume nu a fost precizat sa faca o oferta pentru un pachet de actiuni la Opel.

Putin a spus ca Rusia nu va interveni intr-un posibil acord despre care presa germana relateaza ca ar face parte din crearea unui mare producator auto care sa fabrice pana la 5 milioane de automobile pe an.

In 5 mai, ministrul economiei al landului Turingia, Juergen Reinholz, declarase, pentru AFP, ca producatorul canadian de piese auto Magna s-a asociat cu firmele rusesti Sberbank si GAZ pentru a prezenta o oferta de preluare pentru Opel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri