Angajatii fabricii Fiat din Sicilia,Termini Imerese, au intrerupt joi activitatea si au blocat accesul pe un drum in semn de protest la rapoartele conform carora fabrica ar urma sa fie inchisa, ca parte a planului de a crea cel de-al doilea constructor auto din lume, relateaza Reuters.
Fiat a fost de acord sa preia o participatie de 20% la producatorul auto american Chrysler, ca urmare a unei strategii de expansiune pentru temperarea incetinirii activitatii pe piata auto globala, si poarta discutii la ora actuala pentru achizitionarea operatiunilor europene ale General Motors, aflat in dificultate financiara, potrivit NewsIn.

Sindicatele din Germania au anuntat omologii din Italia ca printre propunerile Fiat se numara reducerea capacitatii unei fabrici din apropiere de Napoli si inchiderea fabricii Termini, care are aproximativ 1.400 angajati.

Fiat nu a publicat planurile de restructurare. Un purtator de cuvant al Fiat a declarat ca jumatate din angajatii fabricii Termini Imerese au intrerupt lucrul intre 7.00 si 8.30 ora locala, in timp ce doar o treime din acestia nu au lucrat intre 9.20 si 11.00.

Angajatii Fiat trebuiau sa se deplaseze sambata la Torino pentru demonstratii majore impotriva inchiderii fabricilor.

Liderii sindicatului italian s-au intalnit cu omologii germani si au anuntat ca vor adopta o pozitie comuna in ceea ce priveste inchiderea fabricilor Fiat din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri