Constructorul auto italian Fiat si compania canadiana Magna si-au anuntat oficial interesul pentru preluarea Opel. Fondul american de investitii Ripplewood ar fi, de asemenea, interesat pentru depunerea unei oferte, conform presei, citate de NewsIn.

Planul constructorului auto General Motors de intrare in faliment implica vanzarea rapida a activelor performante ale companiei care un nou grup detinut initial de guvernul Statelor Unite, a declarat marti o sursa apropiata situatiei.

Sursa ramasa sub anonimat nu a dat indicatii asupra pretului de vanzare a activelor. Noua companie ar trebui, cel mai probabil, sa solutioneze toate cererile creditorilor GM. Activele nevandute vor ramane sub protectia legii aplicabile institutiilor falimentare, pentru satisfacerea altor cereri extraordinare.

Planurile guvernului includ oferirea de participatii la noua companie sindicatului GM si detinatorilor de obligatiuni, desi structura manageriala a grupului inca este negociata, a mai spus sursa.

Gigantul auto are ca termen limita 1 iunie pentru a se restructura, sau ar putea avea aceeasi soarta ca rivalul Chrysler, care a intrat in faliment. Oficialii companiei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.