Conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat participarea cu 44 milioane euro la capitalul Renault Technologie Roumanie - centrul regional de inginerie al companiei Renault -, care va construi un centru de testari la Titu.
Costul total al proiectului aprobat de BERD se ridica la 166 milioane euro, iar Renault a mai investit deja, la randul sau, 36 milioane euro, scrie NewsIn.

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) va acorda, de asemenea, finantare pentru centrul de testari de la Titu, in conditiile in care centrul ar urma sa necesite fonduri totale de peste 450 milioane euro.

"Centrul Tehnic de Testari de la Titu va fi singurul centru complet de testari de automobile al companiei Renault, situat in afara Frantei", se arata in documentul BERD.

In plus, "Renault va dezvolta relatia cu universitati si alte institutii academice locale, inclusiv printr-un program de masterat cu o durata de doi ani, ce urmeaza a fi oferit impreuna cu cinci universitati cu profil tehnic din Romania", potrivit proiectului aprobat miercuri de conducerea BERD.

"Acest centru va contribui la cresterea nivelului tehnologic si al calitatii componentelor produse de furnizorii locali, prin crearea unei legaturi mai stranse si obtinerea unui feedback mai rapid in cursul ciclului de dezvoltare, precum si a posibilitatii de a testa pe plan local componentele care inglobeaza tehnologie inovatoare", se mai arata in document.

Locul de amplasare a centrului se afla pe un fost aerodrom militar si a facut obiectul unui studiu de evaluare a impactului asupra mediului, iar rezultatele arata ca trebuie desfiintat un rezervor subteran de combustibil si trebuie decontaminate solul si apa freatica.

Renault Technologie Roumanie (RTR) a inaugurat in septembrie lucrarile de constructie la Centrul Tehnic de la Titu, unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale grupului Renault. Proiectul a fost anuntat inca din 2006 si este estimat la peste 450 milioane euro. Finalizarea Centrului si inceperea activitatii era programata pentru sfarsitul anului 2009, potrivit oficialilor RTR.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri