Producatorul auto General Motors (GM) nu a reusit sa convinga suficient de multi detinatori de obligatiuni sa accepte o conversie a acestor titluri in actiuni, ceea ce ar putea duce in numai cateva zile la cel mai mare faliment industrial din istoria Statelor Unite, relateaza Reuters.
GM nu a reusit sa faca rost de sprijinul a 90% din detinatorii de obligatiuni, necesar pentru a evita falimentul, au declarat doua surse apropiate situatiei. Sursa a mai spus ca mai putin de 10% din detinatorii de obligatiuni erau, la mijlocul zilei de marti, interesati de oferta grupului.

Oficialii GM nu au dorit sa comenteze situatia. Producatorul auto a anuntat ca va detalia miercuri dimineata rezultatele schimbului. Sursele au spus pentru Reuters ca GM ar putea inainta cerere pentru intrarea in faliment inainte de 1 iunie.

Intre timp, procesul de faliment al companiei Chrysler LLC, rivala GM care a inaintat pe 30 aprilie cerere pentru intrarea in faliement, acorda incredere consumatorilor ca si GM va reveni pe piata rapid, in cazul in care va avea aceeasi soarta.

Chrysler este gata sa iasa din faliment si va face acest lucru, cel mai probabil, la 30 de zile dupa intrarea sub protectia legii si nu dupa 60 de zile, conform estimarilor anterioare, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata discutiilor.

GM, care a primit imprumuturi guvernamentale de 19,4 miliarde dolari de la inceputul lui 2009, a incercat sa reduca costurile si datoriile pentru a putea primi in continuare mai multe fonduri de acest fel. Reprezentantii companiei au declarat vineri ca se asteapta la 7,6 miliarde dolari din partea Trezoreriei, dupa 1 iunie.

Vanzarile auto din SUA sunt la cel mai scazut nivel din anii '80 si nu exista indicii privind o revenire.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault anunţă blocarea creșterii de producție în România
Setari Cookie-uri