Comisia Europeana (CE) va organiza o intalnire a ministrilor UE din sectorul industriei pentru discutarea vanzarii Opel, a spus un purtator de cuvant al CE, scrie Reuters.

Nu a fost fixata o data pentru intalnire, a spus Ton Van Lierop, purtatorul de cuvant al UE pentru intreprinderi si industrie.

Premierul Belgiei si premierul Flandrei au spus ca au trimis scrisori Germaniei si CE in care au cerut ca viitorul companiei auto sa fie decis la nivel european, anunta NewsIn.

Guvernul german ar trebui sa decida ce oferta de preluare prefera. Fiat, producatorul auto de piese auto din Canada, Magna, si holdingul industrial RHJ International au inaintat oferte pentru Opel.

Guvernul Germaniei a clarificat ca GM va avea cuvantul final asupra cumparatorului Opel, dar oficialii de la Berlin vor juca un rol important in decizie, pentru ca li se cere ca ofere miliarde de euro drept garantii pentru imprumuturi, ca parte a unui acord.

Opel are 25.000 de angajati la patru fabrici din Germania, iar viitorul producatorului auto a devenit un subiect de dezbatere politica la Berlin, inaintea alegerilor federale din 27 septembrie.

Oficialii de la Berlin vor sa pastreze cat mai multe locuri de munca si fabrici ale Opel, pentru evitarea falimentului diviziei GM.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Reactie a Comisiei Europene in cazul Laurei Codruta Kovesi