Circa 2.600 de muncitori ai Opel isi vor pierde locurile de munca, in contextul preluarii companiei de catre Magna, iar toate cele patru fabrici Opel din Germania vor ramane inchise, a spus o sursa guvernamentala, scrie Reuters.

Aceasta a spus ca nu este exclus ca si alti investitori sa se implice in preluarea diviziei europene a GM. Guvernul german a ales oferta depusa de Magna International Inc. pentru cumpararea producatorului auto Opel, detinut de General Motors Corp., si a confirmat aprobarea unui plan de finantare menit sa ajute compania sa evite insolventa, informeaza NewsIn.

Discutiile purtate de General Motors cu oficialii de la Berlin pentru salvarea diviziei Opel, a constructorului american, au esuat, dupa ce GM a cerut sprijin financiar de 300 milioane euro.

Magna, producatorul canadian de componente auto, care a concurat cu Fiat pentru preluarea Opel, va investi in producatorul al carui sediu se afla in Russelsheim, conform unui anunt facut de ministrul finantelor, Peer Steinbrueck. Germania a aprobat un credit punte de 1,5 miliarde euro pentru salvarea Opel.

"Puteti fi siguri ca nu este o decizie usoara. Suntem foarte interesati sa pastram locurile de munca in cadrul fabricilor Opel", a spus Steinbrueck.

GM vinde participatia majoritara in Opel, inclusiv marca britanica Vauxhall, ca parte a unui plan de reorganizare, inaintea termenului limita de 1 iunie, dat pentru restructurare.

Opel, fondat in 1862 de Adam Opel, a inceput prin a produce masini de cusut si biciclete, inainte sa inceapa productia de automobile. GM a cumparat 80% din Opel in 1929, in timpul ultimei crize economice, dupa ce preturile scazusera la nivel mondial. Doi ani mai tarziu, GM a cumparat si participatia ramasa, devenind cel mai mare producator auto din anii '30.

GM, care a fost in ultimii 77 de ani cel mai mare producator auto din lume, va depune cerere pentru intrarea in faliment in 1 iunie si va vinde majoritatea activelor catre o noua companie, au spus in 28 mai persoane apropiate situatiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si