Un judecator american a aprobat duminica vanzarea tuturor activelor ce apartin constructorului auto Chrysler catre un grup condus de Fiat, cu numai cateva ore inainte de asteptatul faliment al General Motors (GM).
Judecatorul Arthur Gonzalez a aprobat vanzarea de 2 miliarde dolari a activelor Chrysler catre o noua companie detinuta in proportie de 68% de un trust pentru asigurarile de sanatate ale muncitorilor din industria auto. In acelasi timp, Fiat va detine o participatie de 20%, iar guvernele
Statelor Unite si Canadei restul de 12%, relateaza Reuters, citeaza NewsIn.

Judecatorul Judge Gonzalez a declarat ca singura alternativa la aprobarea vanzarii ar fi fost "lichidarea imediata" a companiei, acesta declaraandu-se ingrijorat cu privire la mentinerea operatiunilor Chrysler.

La randul sau, GM, odata un simbol al economiei americane, va depune luni cererea pentru intrarea in faliment, iar pachetul majoritar de actiuni in noul grup restructurat va fi detinut de contribuabili, a anuntat guvernul Statelor Unite.

Noul grup va primi 30,1 miliarde dolari ca finantare pentru faliment, din partea guvernului. Trezoreria estimeaza ca nu va mai oferi si alte ajutoare, conform unui comunicat al administratiei Obama.

Guvernul SUA va detine 60% din grup, iar o participatie de 12% va apartine guvernului canadian, care imprumuta 9,5 miliarde dolari grupului.
Cererea pentru intrarea in faliment, considerat imposibil de sefii grupului, anul trecut, marcheaza declinul unei companii care a fost timp de 77 de ani cel mai mare constructor auto mondial si care producea jumatate din masinile cumparate in SUA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri