Productia la fabrica Honda din Swindon a fost reluata dupa o intrerupere de patru luni, dar aceasta va functiona la jumatate din capacitate, relateaza BBC News.

Mii de angajati ai fabricii au fost de acord cu o reducere cu 3% a salariilor in urmatoarele 10 luni, in timp ce plata angajatilor la nivel managerial va scadea cu 5%, dupa ce vanzarile companiei au fost afectate de criza economica globala, scrie NewsIn.

Aproximativ 1.300 de angajati au fost disponibilizati, forta de lucru ajungand astfel la aproximativ 3.400 de persoane. Angajatii vor fi platiti in totalitate pentru cele doua luni in care fabrica a fost inchisa, urmand sa primeasca 60% din salariu in perioada urmatoare.

David Hodgetts, directorul sectiei de manufactura a diviziei britanice a Honda, a declarat ca desi sunt aspre, aceste masuri au fost luate pentru asigurarea viitorului fabricii pe termen lung.

Honda Motor Co a inregistrat in ultimul trimestru o pierdere sub estimari, de 2,9 miliarde dolari, si a prevazut ca va trece pe profit in acest an, mizand pe faptul ca reducerile de costuri vor compensa pentru aprecierea yenului si pentru scaderea vanzarilor auto la nivel mondial.

Pentru anul financiar ce se va incheia la 31 martie 2010, constructorul modelelor Accord si Civic estimeaza un profit operational si un profit inainte de taxe de 10 miliarde yeni, evitand prima pierdere de la infiintarea companiei, in 1948.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Honda isi propune sa vanda cel putin 10.000 de unitati Honda e pe an