Aceasta actiune va ajuta compania Ford sa castige cota de piata, in timp ce cei doi principali rivali, Chrysler si General Motors, sunt blocati din cauza restructurarii.

“Este o sansa o data in viata sa me separam de competitorii nostrii locali. Este o oportunitate istorica sa marim cota de piata in SUA”, a spus o persoana apropiata Ford.

In prezent, Ford are o cota de piata de 13% in America.

In cel de-al treilea trimestru, Ford vrea sa produca 460.000 de vehicule, comparativ cu un total de 418.000 de vehicule cu un an in urma. Compania va produce 150.000 de autoturisme si 310.000 de camioane.

Volumul de crestere vine din categoria utilitare. Cea mai mare parte a acestei cresteri vine de la productia camionetei Ford F-150. In ceea ce priveste automobilele, Ford va produce 150.000 de unitati, in scadere de la 184.000 de unitati anul trecut.

Ford ar putea sa depaseasca GM in America de Nord, ceea ce nu s-a intamplat in zece ani.

Constructorul auto Ford este singura companie care nu a cerut nici un ajutor financiar de la guvernul SUA pana in prezent.

Compania Ford a pierdut 1,4 miliarde dolari in primul trimestru. Constructorul auto a imprumutat in 2006, inainte ca piata creditelor sa se blocheze, aproximativ 24 de miliarde de dolari, de aceea in prezent are lichiditati.