Marca Seat, prezenta pe plan local prin importatorul Porsche Romania, a inregistrat prin programul Rabla vanzari de circa 175 de unitati, reprezentand 15-20% din vanzari.
“In prima etapa Rabla am livrat 170 – 175 unitati. Rabla a reprezentat cam 15-20% din vanzari. Am livrat Ibiza si Cordoba. Aprilie a fost o luna buna am livrat 343 unitati, ne-a ajutat programul Rabla. In mai am livrat 225 de unitati, programul Rabla a avut o pondere mica de 20 de unitati”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul marcii Seat, Bogdan Militaru.

Seat a livrat in primele cinci luni 914 unitati, estimarile pentru primul semestru 2009 fiind de 1.100 - 1.150 de unitati.

“Pe primele sase luni o sa livram 1.100 – 1.150 de unitati, scaderea fiind de circa 40% fata de aceeasi perioada din 2008. Daca ne miscam in jurul acestei valori de 225 de unitati pe luna, ma declar multumit ”, a spus Militaru.

Cota de piata Seat in Romania este in prezent de 1,6%, fata de 1,46% pe tot anul 2008.

Seat Exeo cu motorizarea diesel de 120 CP apare in septembrie si va fi o motorizare de volum. Diferenta de pret fata de diesel-ul de 170 CP ar fi de circa 1.200 euro.

“Ne asteptam la vanzari de 100 de unitati pentru Seat Exeo anul acesta. Cu Exeo va fi o intrare in business-ul de flote. Ne-a lipsit modelul acesta nu am fost prezenti in segmentul de clasa medie. Mizez pe motorizarile de 120 CP diesel si 150 CP benzina pentru Seat Exeo”, a precizat Militaru.

Seat Exeo, noua limuzina sport de clasa medie, este disponibila pe piata romaneasca la un pret incepand de la 18.837 euro cu TVA, pentru motorizarea de 1,6 litri benzina 102 CP.

In septembrie compania va aduce Seat Leon. In septembrie-octombrie apare si varianta Station Wagon de la Exeo. Tot in aceasta perioada va veni si Altea.

Anul trecut, au fost comercializate in Romania 3.903 unitati. Modelele marcii iberice care s-au bucurat de cel mai mare succes in Romania au fost Leon, Ibiza, noua Ibiza si Cordoba. Cel mai bine vandut model Seat a fost Seat Ibiza, cu 1.477 de livrari, precum si Leon cu 1.223 de unitati.

Pana la finele anului precedent, Seat si-a extins reteaua de distributie la un numar de 22 de dealeri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri