Dacia a investit 17 milioane de euro, in perioada 2000-2009, in protectia mediului si a lansat Declaratia de Mediu, document care defineste obiectivele de reducere a impactului activitatilor sitului industrial de la Mioveni asupra mediului inconjurator.
Valoarea investitiilor Dacia in protectia mediului depaseste 17 milioane de euro in perioada 2000-2009. Astfel, Dacia a atins performante semnificative in ceea ce priveste reducerea consumurilor specifice pe vehicul: consumul de apa a scazut cu 97,22%, emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 87%, consumul de energie electrica s-a redus cu 86,57%, iar cantitatea de deseuri periculoase s-a diminuat cu 72,28%.

Dacia a lansat versiuni de motorizare mai putin poluante, precum Logan cu GPL, si a introdus semnatura „Dacia eco2”. Prin aceasta semnatura se garanteaza ca vehiculul este fabricat intr-o uzina certificata ISO 14001, ca emisiile de dioxid de carbon nu depasesc 140g/km, ca 95% din componentele sale sunt reciclabile si ca 5% din materialul plastic folosit pe vehicul este reciclat. In prezent, toate versiunile de motorizare diesel Dacia indeplinesc aceste criterii.

Dacia a lansat vineri Declaratia de Mediu, document care defineste obiectivele de reducere a impactului activitatilor uzinei asupra mediului inconjurator. Declaratia este o schema directoare in domeniul protectiei mediului, care permite o viziune pe termen de 10 ani cu privire la evolutiile prevazute pentru situl industrial de la Mioveni.

"Toate siturile industriale in care Renault este actionar majoritar sunt certificate ISO 14001, un standard care valideaza actiunile de progres ale unei platforme industriale in domeniul protectiei mediului. Dacia este certificata ISO 14001 din anul 2005. Compania a pus in practica un management al protectiei mediului transparent si auditabil. Aceasta a implementat progresiv metodologiile, instrumentele si standardele de management si de reducere a impactului asupra mediului, valabile la nivelul Grupului Renault in cadrul strategiei de dezvoltare durabila", se mai arata in comunicatul Dacia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri