Constructorul italian de masini sport de lux Lamborghini si-a redus capacitatea de productie cu 30% anul acesta, luand in calcul previziuni sumbre, in care piata auto nu isi va reveni pana in 2011, potrivit Left Flane News.
Multi producatori de masini se asteapta ca piata auto sa isi revina spre sfarsitul anului, insa Lamborghini nu vede iesirea din criza mai devreme de anul 2011, potrivit directorul executiv al Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Anul trecut, Lamborghini a inregistrat o crestere record, insa in 2009 va reduce productia cu 30%. Cu toate acestea, compania va ramane pe profit chiar cu vanzarile din prezent.

“Putem ramane pe profit cu livrarile actuale, care au scazut cu 40% in 2009. Scenariul nostru este ca vom ramane la acelasi nivel si in 2010, revenind la productia din 2008 in 2011”, a spus Winkelmann.

Lamborghini a vandut 2.430 de masini in 2008, insa anul acesta ar putea comercializa doar 1.500 de exemplare. Ca urmare a reducerii productiei, masinile vor fi livrate in 6 luni, fata de 12 luni.

Producatorul italian de masini a raportat in primele cinci luni vanzari in scadere cu 40% in America, pe cea mai mare piata a sa.

Profitul companiei inregistrata in Sant’Agata Bolognese, Italia, a fost de 84,66 milioane de dolari in 2008, in crestere cu 27% fata de anul 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri