Numarul firmelor participante la editia din acest an a Targului Transport-AR, care s-a deschis ieri, la Complexul Expo Arad International, este mai mic cu 50 la suta fata de anul trecut, organizatorii afirmand ca transportatorii au avut de suferit din cauza crizei economice.
La cea de XVI-a editie a Transport-AR, targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, care se desfasoara in perioada 11-14 iunie, participa aproximativ 60 de firme din tara si din strainatate. Conform organizatorilor, la editia din acest an sunt prezente firme din domeniul transporturilor din Romania, Ungaria, Olanda, Polonia, Germania, Italia, Austria si Suedia, care participa cu produse si servicii auto.

„Anul trecut am avut peste 120 de firme care au participat la acest targ. Anul acesta, numarul lor s-a redus la jumatate. Se stie ca printre cei mai afectati de criza economica sunt transportatorii. Numai au comenzi, platesc foarte greu ratele la masinile cumparate in leasing, iar dealerii numai au acelasi nivel al vanzarilor de anii trecuti. Totusi, eu sunt multumit ca intr-o perioada ca aceasta avem atatia participanti“, a declarat Nicolae Grosan, directorul Complexului Expo Arad International, organizatorul evenimentului, informeaza NewsIn.

La Salonul International Auto Arad, organizat in paralel cu Transport-AR, sunt prezente marci recunoscute pe plan mondial, precum Volkswagen, Audi, Mercedes, Peugeot, Nissan, Opel, Chevrolet, Skoda, Ford, Fiat, Dacia, Hyundai, Renault si altele. „Cele doua manifestari organizate de Expo Arad International in parteneriat cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, reprezinta cel mai important eveniment in domeniul transporturilor din Romania“, a mai spus Nicolae Grosan.

Oferta targului mai cuprinde o gama variata de produse si servicii: autocare, remorci, caroserii, anvelope, accesorii auto, ATV-uri, scutere, motociclete si masini tunate, companii de transport persoane sau marfa, oferte pentru scolile de soferi.

Organizatorii au mai pregatit un concurs, „Urban Enduro“, pentru motoare si ATV-uri, participarea fiind gratuita. De asemenea, va fi organizat „Summer Fest“, cel mai mare eveniment clubbing outdoor din vestul tarii, invitatul special fiind DJ Monoroom din Germania.
La Targul Transport-AR, organizat la Complexul Expo Arad International, este asteptat si presedintele Traian Basescu, organizatorii afirmand ca seful statului ar putea ajunge in cursul zilei de sambata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
UPDATE Circulaţia tramvaielor 41, reluată în zona Podului Grant
Setari Cookie-uri