Pretul de pornire pentru GTD cu 2 usi este de 19.265 euro fara TVA si de 19.885 euro fara TVA pentru modelul cu 4 usi.

Noua generatie Golf GTD este propulsata de un TDI common-rail Euro5, avand un consum de 5,3 litri. Rezervorul are o capacitate de 55 litri. De la 0 la 100 km/h GTD are nevoie de 8,1 secunde. Viteza maxima este de 222 km/h.

Golf GTD dispune de o cutie de viteza manuala cu 6 trepte si optional de o cutie cu dublu ambreiaj DSG cu 6 trepte.

Golf GTD cu DSG dezvolta 220 km/h, accelereaza in 8,1 secunde de la 0 la 100 km/h si consuma in medie 5,6 litri de motorina la 100 kilometri (147 g/km CO2).

Trenul de rulare este sport coborat cu 15 milimetri. GTD vine cu jante din aliaj usor de 17 toli („Seattle“) si pneuri de 225.

La exterior, dungile transversale de pe grila radiatorului, de culoare rosie, specifice pentru GTI, sunt cromate in cazul GTD.

In interior se regasesc scaunele sport utilizate si la GTI. Spre deosebire de GTI, la scaunele sport negre ale modelului GTD, culoarea de contrast nu este rosu, ci gri deschis, fiind aplicata la modelul de dungi in carouri.

In mod suplimentar, echiparea modelului Golf GTD include detalii precum insertii cromate pentru diferite butoane, un plafon de culoare neagra si capitonaje negre pentru stalpii plafonului, o instalatie automata de climatizare, afisajul multifunctional „Plus“, cotiere centrale si sistemul radio RCD 210.

In plus, din echiparea de serie fac parte elemente precum rabatarea oglinzii de pe partea pasagerului la rularea in marsarier, duze incalzite ale instalatiei de spalare a parbrizului, sistem de spalare a farurilor, „ParkPilot“ (cu senzori incorporati in bara de protectie fata si spate), ESP cu prevenirea pierderii controlului asupra directiei si asistenta la franare, precum si sapte airbaguri, inclusiv airbag la nivelul genunchilor pe partea pasagerului.

La finalul anului 2008 a fost lansata cea de-a sasea generatie VW Golf, in primavara anului 2009 a debutat noul Golf Plus, urmat de Golf GTI si noul Golf Variant.