Vanzarile Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, au crescut cu 1,5% in luna mai, la 556.700 de masini vandute, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a castigurilor masive generate de pietele din Germania si China.

Livrarile Volkswagen, marca principala a grupului, au urcat luna trecuta cu 10%, datorita cererii mari de modele Tiguan si Golf, precum si de Lavida si Passat Lingyu, vandute cu precadere pe piata din China, scrie NewsIn.

"Totusi, exceptand piata din China, restul pietelor auto globale nu prezinta semne de revenire a cererii. Nu este clar daca activitatea de pe acestea a atins nivelul minim pana acum", a declarat directorul de vanzari al companiei, Detlef Wittig.

De asemenea, introducerea primei de casare in Germania a sprijinit piata modelelor mai ieftine. Astfel, vanzarile Volkswagen din Germania au crescut cu 36%.

In timp ce vanzarile la nivel mondial au scazut cu aproximativ 20% in primele cinci luni din 2009, cele ale Volkswagen s-au diminuat cu numai 7%, la 2,49 milioane de masini.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si