Alfa Romeo va introduce in septembrie tehnologia MultiAir, dezvoltata de Fiat Powertrain Technologies, pe modelele MiTo 1.4 Turbo benzina.
Pentru inceput, primul motor MultiAir va fi cel de 1.4 litri 16v cu trei variante de putere: 105, 135 si 170 CP, existand posibilitatea ca, pe viitor, aceasta tehnologie sa poata fi aplicata si pe motoarele diesel.

In Romania, tehnologia MultiAir va fi disponibila pe Alfa Romeo MiTo la sfarsitul lui 2009 - inceputul lui 2010.

Ca si in cazul propulsoarelor diesel Common Rail, tehnologia MultiAir asigura o crestere a puterii cu 10%, a cuplului cu 15%, concomitent cu o reducere a consumului de combustibil (10%), a emisiilor CO2 (pana la 10%) si a particulelor (pana la 40%).

Toate acestea sunt posibile datorita unui sistem de control electro-hidraulic al valvelor, aflat, de altfel, la baza intregului mecanism.

Din luna septembrie, odata cu debutul MultiAir, va fi disponibil pe Alfa Romeo MiTo si noul sistem Start&Stop.

AutoItalia a lansat in Romania noul model Alfa Romeo MiTo

AutoItalia Group, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, estimeaza anul acesta comercializarea a 50 de unitati din noul model Alfa Romeo MiTo lansat pe piata romaneasca in mai la un pret intre 13.990 euro cu TVA si 19.490 euro cu TVA.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri