Conducerea grupului ar trebui sa se intalneasca miercuri cu sindicatele, iar masura va fi anuntata in 24 iunie. Un reprezentant sindical a declarat pentru AFP ca circula mai multe zvonuri in legatura cu disponibilizarile, insa nimic nu este cert.

Michelin a raportat o scadere la 360 milioane euro a profitului net din 2008, adaugand ca piata de profil, afectata de criza auto, va avea o evolutie mai slaba in primul semestru din 2009, fata de anul trecut, potrivit NewsIn.

Compania a trebuit sa reduca productia spre finalul lui 2008, in contextul scaderii vinzarilor pe piata auto, suferind costuri de 224 milioane euro, in urma intreruperii productiei.

Producatorii de anvelope se confrunta cu o scadere a castigurilor, din cauza reducerii vanzarilor de automobile la nivel global.
Bridgestone Corp, cel mai mare producator de anvelope, dupa vanzari, a redus cu 82% estimarile privind profitul din acest an, din cauza aprecierii puternice a yenului fata de dolar.

Michelin este prezent in Romania din 2001 si detine uzine - Anvelope Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete), Anvelope Zalau (anvelope de camion si industriale) si Cord Zalau (cord metalic, componenta pentru realizarea carcaselor de anvelope).

Michelin este prezent in 170 de tari, are 129.000 de angajati si coordoneaza 71 de unitati de productie in 19 tari.