Producatorul german de concepte si caroserii pentru decapotabile, cunoscut mai ales pentru cabriolet-ul VW Karmann Ghia realizat in 1957, pentru care lucrau 2.240 de persoane, si-a inchis oficial portile fabricii, potrivit Leftlane.
Karmann are in portofoliu modelele Porsche 914, Volkswagen Golf convertible, Audi A4 convertible, Chrysler Crossfire coupe si convertible, Chrysler Sebring convertible, Jaguar XK8, Pontiac G6 convertible, Mercedes-Benz CLK convertible, BMW coupe, Volkswagen Beetle convertible, Volkswagen Scirocco.

Compania a furnizat si plafoane pentru decapotabilele Nissan Micra C+C, Pontiac G6 Convertible, Renault Mégane II CC si Volkswagen New Beetle Convertible.

Compania Karmann, infiintata in august 1901 in orasul german Osnabrueck, a fost scoasa la vanzare anul trecut. Dupa o scadere dramatica a vanzarilor a fost fortata sa intre in faliment in aprilie.

Din 1949, Karmann a produs 3,3 milioane de decapotabile si peste un milion de coupe-uri. Cu toate acestea, actuala criza economica a redus cererea pentru serviciile oferite de Karmann.

“Noi nu mai puteam evita inchiderea liniei de productie pentru ca producatorii auto si-au schimbat strategia”, a spus Ottmar Hermann, un oficial al Karmann.

O ruptura intre management si sindicate a fost, de asemenea, raspunzatoare de inchiderea companiei. Karmann a fost inchisa in luna iunie 2009, circa 2.240 de angajati ramanand fara job. Anul trecut, compania avea aproximativ 5.000 de salariati.

Compania germana dezvolta si asambla concepte de design pentru interiorul si exteriorul automobilelor. Fara a avea comenzi, Karmann lucra la sisteme moderne de rabatare a plafonului pentru decapotabile.

Karmann avea sedii in Germania, Portugalia, America, Mexic si Japonia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri