Constructorul roman de automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, intentioneaza sa isi mareasca gama de modele la sapte sau opt automobile, cu un SUV, un sedan de clasa medie-superioara, posibil si un minivan, potrivit presedintelui consiliului de administratie al Dacia, Jacques Chauvet.
Acesta a spus pentru La Tribune ca Dacia vrea sa vina cu ceva nou, in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

"Dacia isi pastreaza avansul de trei-patru ani fata de concurenta si isi doreste sa-si largeasca oferta de la cinci la sapte sau opt modele de vehicule", a precizat Chauvet.

Dacia va lansa in 2010 modelul SUV, pentru care investitia se ridica la aproximativ 100 milioane euro, din care 15 milioane euro fiind ajutor de la guvern.

In primele cinci luni ale acestui an, vanzarile Dacia au crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului 2008, la 119.000 autoturisme, iar daca adaugam si modele vandute sub brand Renault din Brazilia, Rusia si Iran, ajungem la circa 200.000 de masini, potrivit La Tribune.

Anul trecut, s-au vandut 510.000 de vehicule Dacia (sub propriul brand sau ca Renault), in crestere cu 28%, de la 367.000 unitati livrate in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri