Porsche Automobil Holding SE va cauta modalitati alternative de refinantare a datoriilor dupa ce banca KFW, detinuta de guvernul german, a refuzat in mod oficial cererea constructorului auto pentru un imprumut de 1,75 miliarde euro.

Porsche a incercat sa obtina imprumuturi pentru refinantarea datoriilor de 9 miliarde dolari, dobandite intr-o incercare nereusita de preluare a grupului Volkswagen AG.

Dupa ce compania nu a reusit sa faca rost de un imprumut de 1,75 miliarde euro din partea bancilor comerciale, Porsche si-a indreptat atentia catre KFW si a inaintat o cerere pentru un imprumut extraordinar.

Porsche a anuntat ca KFW a respins cererea, adaugand ca banca nu va mai fi abordata pentru un alt imprumut, scrie NewsIn.

Porsche a obtinut refinantare de 10,75 miliarde euro din partea bancilor, in martie, dar va cauta sa poarte discutii pentru metode "alternative" prin care poate capata fonduri, a anuntat marti, fara a detalia.

Luni, Porsche a respins luni oferta companiei Volkswagen, care dorea o fuziune intre cele doua grupuri, pentru ca ofera celui mai mare producator auto european nu reprezinta un obiectiv pentru Porsche.

Porsche este actionarul majoritar al Volkswagen, la care detine 51% din actiuni, participatie la care a ajuns indatorandu-se masiv, cu 9 miliarde euro. Miza operatiunii era atingerea unei participatii de 75% din capitalul Volkswagen, ce ar fi permis Porsche sa obtina acces la lichiditatile importante ale VW.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cum va arata viitorul Porsche Macan electric, de 700 de cai putere