Romanii au achizitionat in iunie 3.513 autovehicule din cele 28.457 de masini oferite in a doua etapa a programului Rabla, iar Dacia a ramas marca preferata, potrivit datelor furnizate de Administratia Fondului de Mediu (AFM).
Guvernul a decis pe 3 iunie ca o persoana poate cumpara mai multe autovehicule prin programul Rabla, iar prima de casare va fi acordata si pentru autoutilitarele usoare, de pana la 3,5 tone, informeaza NewsIn.

Suma platita pentru prima de casare in etapa a doua, care se deruleaza intre 1 iunie si 31 august, depaseste 108 milioane lei, iar cele mai multe autoturisme au fost alocate pentru marcile Dacia si Renault-Nissan - cate 2.895 de unitati.

Dupa prima etapa, care s-a derulat in intervalul 20 martie – 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme vechi, suma distribuita fiind de 43.863.400 lei, a mai anuntat AFM.

A treia etapa a programului, care se va derula de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie, are alocate initial 76 milioane lei (pentru 20.000 de masini), dar suma poate creste daca o parte din masinile alocate celei de-a doua etape nu vor fi cumparate.

In 2009, bugetul total pentru programul Rabla este de 228 milioane lei, iar tinta urmarita de Ministerul Mediului este sa scoata din circulatie 60.000 de masini uzate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri