Vanzarile de masini noi in Germania vor scadea in 2010 cu circa 30%, la un nivel record de 2,6 milioane de vehicule, datorita stimulentelor oferite de guvernul german anul acesta care au marit livrarile de masini cu pana la 40%, potrivit lui Rolf Dielenschneider, seful Seat din Germania.

“Pentru anul 2010, ne asteptam la un volum total de vanzari pentru piata auto germana de aproximativ 2,6 milioane de masini noi”, a spus oficialul german, potrivit Automotive News.

Subventia de 2.500 euro acordata de statul german pentru persoanele care isi cumpara o masina noua in schimbul uneia mai vechi de 9 ani, va ridica piata germana la circa 3,7 milioane de masini noi anul acesta, potrivit lui Dielenschneider.

Programul Rabla a stimulat in Germania vanzarea de masini mici.

Piata auto germana a crescut in aprilie 2009 cu 20%. Cresterea din aprilie a facut ca primele 4 luni din 2009 sa fie cele mai bune luni din ultimii zece ani, fiind inmatriculate 1,24 milioane de masini noi.

Piata auto germana a confirmat in luna mai ca trece printr-o perioada de revenire, beneficiind de o crestere de 40%, fata de perioada similara din 2008, datorita inmatricularilor noi sustinute de prima de casare, conform datelor oficiale citate de AFP.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Joburi in strainatate: ce oferte de munca au angajatori