O sursa apropiata dosarului a declarat ca General Motors a primit o oferta din partea BAIC pentru cumpararea filialei germane Opel, chiar inainte de data limita, informeaza NewsIn.

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare a companiei printr-un acord cu grupul canadian Manga, insa, apoi, negocierile au stagnat.

BAIC a oferit 660 milioane euro pentru cumpararea unei participatii de 51% in cadrul Opel, cu o garantie publica de 2,64 miliarde euro, in timp ce Manga a cerut o garantie de 4,5 miliarde euro.

In scrisoare, presedintele BAIC, Xu Heyi, sustine ca "nicio fabrica Opel din Germania nu va fi inchisa", insa nu exclude posibilitatea unor disponibilizari.

Presedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ca se asteapta sa vanda in curand divizia Opel grupului canadian Magna.

Editia germana a revistei Forbes a anuntat, citand surse avizate, ca grupul canadian Magna intentioneaza sa separe marca Opel de celelalte divizii proprii, putand chiar decide o listare a producatorului de automobile.

Magna este grupul considerat favorit pentru preluarea marcii germane Opel, insa mai exista si alti investitori interesati.