Renault si Arval, partenerul principal pe segmentul serviciilor de leasing operational al Renault in Europa, vor dezvolta pana in 2011 solutii si o oferta pe segmentul vehiculelor hibrid, pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon.
In cadrul acestui proiect, Arval va crea oferte de leasing operational adaptate acestei categorii de vehicule.

“Cele mai recente studii internationale releva faptul ca pana in 2030 emisiile de carbon ar putea creste cu 39% la nivel global, in lipsa unor politici concrete de reducere a acestora. Astfel, masurile ecologice de conducere a unui vehicul trebuie privite ca o necesitate de piata auto, in conditiile in care acestea contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de dioxid de carbon cu 20%”, a declarat Arnault Leglaye, managing director Arval Romania

Oficialii internationali Renault considera ca vehiculele electrice reprezinta un progres important in tehnologia auto care va conduce la scaderea semnificativa a emisiilor de carbon. Aceasta gama complexa de masini va fi disponibila din 2011.

La nivel international, Arval este puternic implicat in actiunile de protejare a mediului inconjurator, prin Programul de Dezvoltare Durabila care include multiple activitati prin cele 3 teme abordate: protectia mediului, prevenirea riscului rutier si implicarea sociala.

Arval Romania propune in continuare clientilor sai posibilitatea de a compensa emisiile de CO2, aceasta actiune tinand cont de specificul fiecarui vehicul ales de acestia si calculand automat numarul de copaci necesari pentru a compensa tonele de dioxid de carbon degajate in atmosfera.

Pentru imbunatatirea conditiilor climatice la nivel global, Arval Romania estimeaza ca va planta peste 2.000 de copaci in regiunea Dosso, Niger, in colaborare cu Tree-Nation.

La inceputul anului, compania estima dublarea cifrei de afaceri in 2009, la 16 -17 milioane de euro.

Deductibilitatea taxei pe valoare adaugata (TVA) impulsioneaza cresterea pietei de leasing operational in acest an la 26.000 de vehicule, in crestere cu 30% fata de anul trecut, potrivit oficialului Arval.

Arval, parte a BNP Paribas Group, a fost fondata in 1989. Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006, iar la finalul anului 2008 administra deja o flota de 1.700 de vehicule.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri