Producatorul francez de automobile PSA Peugeot Citroen a anuntat scaderea cu 14% a vanzarilor in primele sase luni ale anului, informeaza Reuters.

Exceptand vanzarile de componente destinate asamblarii (CKD) PSA Peugeot a anuntat o reducere cu 17,5% a vanzarilor, la 1,386 milioane autoturisme, informeaza NewsIn.

Compania nu a oferit alte estimari, precizand doar ca a doua jumatate a anului va fi marcata de lansarea unor noi modele, inclusiv Citroen C3 si marca 5008 a Peugeot.

PSA Peugeot Citroen a raportat, in primul trimestru al anului, o scadere cu 24,9% a veniturilor, la 10,97 miliarde euro, si a confirmat ca se asteapta sa inregistreze pierderi si un flux negativ de lichiditati in 2009, in contextul crizei actuale, relateaza Reuters.

Industria producatoare de masini a fost grav afectata de o criza fara precedent, fabricantii fiind nevoiti sa reduca productia si sa recurga la concedieri, ca reactie la reducerea vanzarilor.

Vanzarile de automobile pe plan european au scazut in mai pentru a treisprezecea luna la rand, cu 4,9%, la 1,27 milioane automobile.

Guvernele s-au implicat pentru a reduce aceasta problema precum oferirea de credite si introducerea de prime de casare pentru a sustine producatorii.

Vanzarile in Franta au crescut cu 7,1% in iunie, in timp ce in Germania vanzarile au sporit cu 40%.

Analistii sunt insa ingrijorati in ceea ce priveste evolutia producatorilor de automobile dupa ce planurile guvernamentale vor lua sfarsit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Grupul PSA va introduce in 2020 un asistent inteligent