Fostul presedinte si director executiv al General Motors Corp, Rick Wagoner, demis in martie de administratia Obama, se va pensiona in luna august, urmand sa beneficieze de un pachet de pensionare de 8,6 milioane dolari in primii cinci ani, a anuntat compania, citata de Reuters.

Rick Wagoner (foto) va iesi la pensie de la 1 august si va obtine un pachet de pensionare cu mult mai mic, dupa intrarea in faliment a grupului General Motors, a anuntat compania.

Valoarea pachetului de pensionare este cu circa 60% sub nivelul pe care l-ar fi avut la finalul anului trecut, inainte ca cel mai mare constructor auto din Statele Unite sa intre in faliment si sa vanda activele catre un nou General Motors, potrivit rapoartelor autoritatilor federale de reglementare, potrivit NewsIn.

Fostul director al General Motors a incheiat pe 8 iulie un acord de pensionare cu vechea companie GM, acum redenumita Motors Liquidation Co., si se va retrage oficial din cadrul noului GM, suferind aceleasi reduceri ale pensiei ca si alti angajati, a anuntat compania intr-un raport inaintat Comisiei de Schimburi si Valori Mobialiare.

In primii cinci ani de la pensionare, Wagoner va fi platit cu aproape 8,6 milioane dolari, cu mult sub nivelul de 23 milioane dolari pe care l-ar fi primit la finalul anului trecut.

Dupa ce a lucrat in cadrul grupului 32 de ani, Wagoner are dreptul la o pensie anuala de 74.030 dolari anual si de cinci plati de circa 1,64 milioane dolari, in cadrul programului de pensionare a directorilor.

Wagoner avea, la sfarsitul anului 2008, dreptul la cinci plati de peste 4,5 milioane dolari, in cadrul programului de pensionare a directorilor, si de o pensie anuala de 68.900 dolari anual.

Constructorul american a anuntat saptamana trecuta lansarea formala a noului GM, iesit din faliment, entitate creata in jurul activelor "sanatoase" ale grupului si detinuta in mare parte de statul american.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si