Programul Rabla se deruleaza in bune conditii, iar pana pe 14 iulie au fost date 4.737 de masini in cadrul celei de-a doua etape, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
"Pana in 14 iulie, deja s-au facut 4.737 de unitati. In prima etapa s-au vandut 17.000 din 20.000 de unitati", a spus Nemirschi, citat de NewsIn.

Dupa prima tragere din etapa a doua, ce a avut loc in luna iunie, romanii au semnat note de acceptare pentru 3.513 masini, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

Proprietarii de masini pot lua mai multe prime de casare incepand cu aceasta etapa, care se deruleaza de la 1 iunie pana la 31 august, pentru casarea mai multor masini cu o vechime de peste 10 ani. Prima de casare este de 3.800 lei, iar diferenta pentru achizitionarea unui autovehicul nou poate fi platita inclusiv prin credit bancar sau leasing financiar, potrivit noilor reglementari.

Potrivit unui Ordin publicat luni in Monitorul Oficial, bugetul alocat pentru persoane fizice in cadrul programului Rabla a fost redus cu 38 milioane lei, pana la 190 milioane lei, ca urmare a admiterii firmelor in program, pentru care s-a constituit un buget separat cu suma redistribuita.

Ordinul mai stipuleaza ca producatorii de autoutilitare usoare, de pana la 3,5 tone, pot depune pana pe 15 august cereri de inscriere pentru participarea la a treia etapa a programului, care incepe la 1 septembrie.

Tot din ultima etapa - care potrivit calendarului initial, se va derula pana pe 11 decembrie - vor putea beneficia de prime de casare si firmele.

Potrivit ordinului, bugetul stabilit pentru etapa a treia este de 38 milioane lei, care poate fi suplimentat cu suma ramasa neutilizata la sfarsitul etapei a doua sau diminuat cu suma accesata in avans in etapa a doua.

In prima etapa a programului, care s-a desfasurat in intervalul 20 martie - 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme, suma distribuita fiind de de 43.863.400 lei, potrivit datelor revizuite ale AFM.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri