“La uzina de la Mioveni se intra in perioada de remont (dupa cum se spune in terminologia din industria auto) pe data de 3 august. 31 iulie este ultima zi de lucru inainte de vacanta. Marea majoritate a celor 14.000 de salariati ai uzinei Dacia de la Mioveni vor intra in concediu”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Dacia.

Potrivit Dacia, intreruperea activitatii in luna august are loc pentru “efectuarea lucrarilor de intretinere, verificare si calibrare a instalatiilor si utilajelor, realizarea unor eventuale reparatii, extinderi de capacitati, modificari sau adaptari la nivelul atelierelor de productie, dar si pentru ca salariatii direct productivi sa isi poata lua concediul anual de odihna”.

Vor lucra in aceasta perioada doar salariatii care trebuie sa efectueze lucrarile de intretinere, verificare, reparatii, precum si un numar de salariati TESA pentru a asigura permanenta unor servicii precum cel juridic, de resurse umane, financiar, etc.

De asemenea, in reteaua comerciala Dacia nu exista intrerupere de activitate.

Dacia estimeaza o productie de 300.000 de unitati anul acesta, in crestere cu 23% fata de anul 2008, cand a fabricat 242.415 masini. Anul trecut, uzina Dacia de la Mioveni a produs 242.385 unitati. Vanzarile Dacia in 2008 au fost de 257.854 masini, inclusiv unitatile produse in Maroc.

In primul semestru din acest an, Dacia a comercializat la nivel european un numar de 117.131 unitati, cu 28,6% mai mult decat realizase in perioada similara a anului trecut, reiese din datele Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), care preia statisticile ACEA.

Compania Dacia a aniversat zece ani de la preluarea de catre Renault, timp in care s-a transformat dintr-o marca nationala intr-una internationala, produsele sale fiind vandute pe 60 de piete de pe 4 continente.