Angajatii Porsche resping preluarea companiei de catre Volkswagen

Salariatii producatorului de automobile de lux Porsche prefera mai degraba sa lupte decat sa accepte preluarea grupului de catre gigantul auto Volkswagen, a declarat seful comitetului de intreprindere, Uwe Hick, citat de saptamanalul Welt am Sonntag.
Volkswagen "nu poate sa cumpere sufletele muncitorilor de la Porsche" si "nu se poate construi o masina Porsche cu piese de (Volkswagen) Polo", a spus Hick, care se teme ca eventuala preluare a Porsche de catre Volkswagen va pune in pericol viitorul celor 11.000 de angajati ai Porsche, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Muncitorii Porsche au realizat performante extraordinare in ultimii 14 ani si se vor lupta acum foarte mult pentru a-si mentine autonomia", a adaugat el.

Comitetul de intreprindere si sindicatul IG Metall au prevazut ocuparea uzinelor Porsche din Zuffenhausen si Weissach si declansarea grevei in cazul preluarii companiei de catre Volkswagen, a mai relatat Welt am Sonntag.

Porsche se confrunta in prezent cu mari dificutati, in conditiile in care s-a indatorat cu 9 miliarde euro pentru preluarea a 51% din Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa.

Insa in final Volkswagen a ajuns aproape sa preia Porsche, pentru 8 miliarde euro, potrivit publicatiei Der Spiegel, citate de mai multe agentii de presa.

Astfel, familiile Porsche si Piech, care detin controlul constructorului auto Porsche AG, vor accepta oferta de 8 miliarde euro inaintata de Volkswagen pentru afacerile de masini sport, in cadrul sedintei consiliului de supraveghere de joi, 23 iulie, a relatat publicatia germana.

Potrivit Der Spiegel, Volkswagen va achizitiona in prima faza 49,9% din actiunile Porsche AG, pentru ca mai apoi sa cumpere si restul titlurilor. In urma acestei actiuni, se va crea un grup auto integrat ce va detine zece marci, sub control Volkswagen.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri